onsdag 31 oktober 2007

We will rock you (part II)

Demo i Berne Randulws studio på Kämpegatan
Ja, då var det dags för den första demoinspelningen genom tiderna för Dr Snuggles (i denna sättningen). Detta skulle ske i en riktig studio med Midi-sequencer och rullbandspelare och, ja, riktiga grejer helt enkelt. För den oinvigde så skall då Midi-sequencern synkronisera med rullbandspelaren, vilket är det olösta mysteriet inom musikbranschen hur f-n man får det att funka smärtfritt. 
Låtarna vi spelade in hette:
He's got the blues (en rivig rocklåt med munspel)
Walking down the river (en halvballad)
Talk to you (Rock n' roll med dubbla baskaggar på slutet)
Party season (en riktig hitlåt, grym på alla fester den våren, tyckte vi)
Oerfarna som vi var börjades det med att Magnus skulle koka kaffe till min pappa, som hade ordnat studiotiden. Han gick in i "köket" i studion och blev borta ett bra tag och kom tillbaka med en kopp. Vad det var i den vet vi inte riktigt, men pappa gick och hällde ut den.
En annan skön incident var när tekniker Berne drog iväg från studion en stund. Precis innan han kom tillbaka släppte Magnus en riktig brakare. Berne kommer tillbaka, går direkt fram och öppnar ett fönster, och sätter sig tyst ner och mixar.
Demoinspelningen blev, i vilket fall som helst helt ok. Lite för "cleant" ljud om man skall svänga sig med musikerslang, men den blev lite halvsuccé på skolan i alla fall.

Sättning i bandet under denna tid:
Magnus!: Bas och leadsång
Mattias: Keyboard och leadsång
Tobbe: Gitarr och körsång
Fredrik (jag): Trummor och falsettkör, typ
Mats: Munspel

Inga kommentarer: