tisdag 26 februari 2008

Icon 1
Då var det dags för mitt första inlägg från the land of opportunities!
Jag lämnade Göteborg klockan 10.35 i lördags morse för att flyga till Amsterdam. Från 10.00 fram till planet lyfte var det en spänd väntan. Skulle de ringa från Solvalla?? Det var tävling där och vi hade precis installerat det sista av deras nya centrala ljudsystem. Det ringde aldrig.

Väl framme i Amsterdam var det bråttom, trodde jag... Mitt plan var en halvtimma försenat men det spelade ju mindre roll. Jag skulle ju igenom en säkerhetskontroll till. Den innan 747'an som skulle ta mig till Los Angeles. Där stod det en inhyrd gorilla och såg mordisk ut när jag faktiskt inte hade mitt hotells adress i huvudet! Jag erbjöd mig att fälla upp min dator, men ICKE!! Han sansade sig och släppte ombord mig trots att jag har en lillebror som är portad från USA för sin inblandning i iransk mattförsäljning via outlets utanför DC.

Efter drygt tio timmars flygning (tack ipod'en för att det gick så snabbt) var man där, för första gången på nio år. M a o har jag inte varit där sedan det berömda datumet för sju år sedan (vill inte att man skall kunna spåra detta via google till det berömda datumet, då kanske hemmalandets säkerhets kommer och tar mig;-) ). Det skulle ta två kontroller till innan man fick kliva innanför gränserna.

Jag har hyrt en bil, och oj vad man är flexibel då! Igår söndag vaknade jag redan 03.30 lokal tid och började planera vad jag skulle göra för hålla mig igång. Den tiden på morgonen verkade Death Valley vara en bra idé (sex timmar bilresa enkel väg), men jag somnade om klockan 05.00 och vaknade av idén att jag skulle ta mig till The Joshua Tree National Park som bara var 2,5 timmes resväg bort. Jag tog med mig kameran och åkte. Vilken upplevelse! Denna tystnad och enormt vackra landskap. Dessvärre fick jag inte med mig usb-kabeln till kameran så det blir till att skriva ett inlägg bara om parken när jag kommer hem.

Idag har det varit kurs hela dagen. Morgonen började med en videochatt med hemmafronten. Noah och Linnéa tyckte det var vansinnigt roligt med videoeffekterna i ichat.
Kursen är i ett program som heter EASE. Företaget som står för den heter Renkus-Heinz och är en högtalartillverkare av högre kaliber för PA och installation. Efter kursen hade jag bestämt för att åka till Icon 1, solglasögontillverkaren Oakleys högkvarter. Herre j"#l#r vilket skrytbygge. Helt sanslöst spacat. Jag parkerade bilen och gick upp till själva byggnaden. På vägen upp passerar jag följande helikopterplattform med loggan målad på marken. Eftersom bildfunktionen på Blogger suger så kommer det ingen bild. Jag får prova igen en annan gång.

Därefter kommer man upp till själva huvudentrén! Det ser ut som någon form av rymdbas av något slag.

Jag har hittat en favoritrestaurang här i Foothill Ranch som staden heter. La Perlita heter den och är mexikansk med bra mat och trevlig personal. En snubbe springer runt och kallar alla för "Boss". "Your shrimps will arrive soon Boss". etc etc. Jaja, det var alles för denna gången. Jag återkommer kanske imorgon och kollar om det går att ladda upp bilder med det här skit-blogg-verktyget. Det gick! Jag fick lägga upp dem på en annan server bara... ANVÄNDARVÄNLIGT!

2 kommentarer:

Johan Setterberg sa...

Det lär bli hur tungt som helst med bilder sen liksom. Fräckt att du tar dig tid och dunkar runt lite, måste finnas massa energi över som brukar gå till att hålla reda på barnen, nu är all den energi kanaliserad till att leta efter och ta kort på tungt prylar. Fräckt! Ses i slutet på veckan broder. // Johan

Anna sa...

Men vadå har vi det svårare att komma in i USA nu för att Johan fuckat upp allt? Är inte de ten standardfråga vid säkerhetskontrollen...Har du nån familjemdelem som är portad från USA typ??
Hoppas du har det bra!!!! Försöker hitta en enhörning/dalahäst till Linnéa här i ROm...det går väl sådäääär...men jag ger inte upp....ska bara komma på vad enhörning heter på italienska först;) Kram