torsdag 15 maj 2008

Noah med Nostalgic Effect från Lightroom


Blogged with the Flock Browser

5 kommentarer:

Diana sa...

Grymt snygga färger i denna! Vad har du använt för objektiv?

Fredd sa...

Jag använder ett Nikon 50mm 1.8, det bästa objektivet jag någonsin använt för porträtt.

Diana sa...

Jag använder också ett 50 mm objektiv, 1,4 USM, men Canon. Det sitter på hela tiden, i princip alla bilder som ligger på bloggen och flickr är tagna med detta på. Min objektivuppsättning sträcker sin inte mycket längre än så (bortsett från standardzoomobjektivet som följde med kamerahuset 18-55 mm, som mest ligger i väskan)

Mitt stora problem med 50mm är focusen. Mest fotograferar jag min 2,5 årige son som aldrig sitter still så jag har inte många sekunder på mig att få honom att fastna. Därför är jag nästa alltid tvungen att använda AF, vilket gör att jag focus alltid blir halv på något sätt. Ena ögat försvinner i djupet. Vill ju få till det såhär istället! Måste ta mig igenom instruktionsboken till kameran för att se om jag kan ändra inställningarna på AF.

Tog du denna bild med manuell focus?

Fredd sa...

Jag tog detta med AF (använder nästan alltid det). Prova med lite djupare skärpa (typ 2.0) om ena ögat försvinner i djupet. Då ligger skärpan på någon centimeter till "in" i fotot.

Diana sa...

misstänkte att det kunde vara ngt sånt. Har svårt att öka från 1,4, älskar det skärpedjupet. Ska labba lite i helgen. Tack :)

Trevlig helg!