fredag 7 mars 2008

Anakin & Tiger


Våra katter har inte fått särskilt mycket utrymme här på bloggen. Dessa två, helt olika, bröder som vi räddade från avlivning på landet för snart sju år sedan. Det var våra två och två kattungar till som en av böndernas katthonor hade fött. Vi hittade dem genom att Petra smälte för deras mamma. En kväll följde svärmor efter Mysan, som Petra kallade henne, och hittade då dessa fyra små söta tokstollar i en skrothög på en åker. Vi tog två, svärmor & svärfar tog en och min svägerska tog en.
Anakin och Tiger är så härliga i sina två helt olika personligheter. När vi bodde i lägenhet var det Anakin som sprang mot dörren när det ringde på medan Tiger sprang i rakt motsatt riktning och kom inte fram igen förrän han var helt säker på att gästen/gästerna hade gått. Nu har de egen lucka så de kan komma och gå som de vill.
Anakin är den katt som gör mest väsen av sig. Hans kreativitet vet inga gränser... Han kan bland annat öppna dörrar, hänga i jalusier, är lite överdrivet förtjust i räkor och hunsar sin bror genom att smyga på honom och attackera honom när han minst anar det.
De är väldigt goa mot varandra när de sover ihop dock.

Inga kommentarer: