torsdag 29 maj 2008

För er med Nikonkameror - Digitutor


Nikon har en grymt bra tjänst på nätet som heter Digitutor. Där kan du lära dig allt om just din kamera, förutsatt att det är en Nikon förstås.
Länk (det var här jag stal bilden...)

Linnéa


Blogged with the Flock Browser

onsdag 28 maj 2008

Optimus liksom


Som kontring till min frus inlägg alldeles nyss måste jag ju bara visa upp mitt drömtangentbord, Optimus Maximus!
Läs mer om det här. Det är OLED-baserat, vilket i korthet innebär att varje tangent är som en liten skärm som kan ändra skepnad beroende på vilket språk man väljer, vilket program man jobbar med eller vilket operativsystem man kör!
Blogged with the Flock Browser

tisdag 27 maj 2008

Så där ja!!

Då kommer den hit snart! Skall bli spännande.
http://macworld.idg.se/2.1038/1.164290


Blogged with the Flock Browser

torsdag 22 maj 2008

Rodd i solnedgång




Var ute med båt idag och tog lite bilder på en Scullerfyra som skall användas i marknadsföringssyfte för Mölndals Roddklubb.
Blogged with the Flock Browser

tisdag 20 maj 2008

Surprise (finally)



Ett foto (kasst rent tekniskt, men så kan det gå ibland) taget när Noah precis har fått syn på sin efterlängtade bilbana.

måndag 19 maj 2008

Bra japansk restaurang i Amsterdam

Jaja, det här är inte direkt ett intressant inlägg, men eftersom jag hatar papper så lägger jag in restauranger här. Då har man liksom allt samlat på ett ställe, med backup dessutom! Tack Blogger!

Akitsu
Rozengracht 228-230 helt enkelt. Återkommer med vettigare inlägg snart...

onsdag 14 maj 2008

tisdag 13 maj 2008

Min fru!

Gustafsbergs BadrestaurangHar gjort den här fina annonsen! Jag är så stolt över henne! Så duktig på grafisk design! Puss! Det är till Gustafsbergs Badrestaurang som skall öppna för säsongen med nya ägare.
Blogged with the Flock Browser

Grilla!!


Till er som älskar att grilla! Här kommer en oumbärlig länk från the masters! WEBER.

Länk till recepten

söndag 11 maj 2008

Mac'ig musikvideo...

Denna något annorlunda musikvideo kanske dyker upp på MTV vilken dag som helst!

fredag 9 maj 2008

Morgonpasset

I morse hann jag äntligen ner till Rådasjön i tid för att fota Per L när han rodde sitt morgonpass. Vi har försökt få till det några veckor, men det är lite körigt med att lämna barn på dagis och så vidare på morgonen. Fredagar är lite lugnare. Då brukar Noah & Linnéa sova över hos farmor och farfar. De flesta bilderna jag tog blev dessvärre lite oskarpa eftersom jag glömde ändra bländaren . Här hade jag justerat den så det blev något skarpare. Jag kommer ner någon annan fredag också! Då skall det vara rätt inställningar på kameran. Några foton till blev det, återkommer till dem.

torsdag 8 maj 2008

Till bandet som inte tror att jag kan fiska


Den här aborren drog jag upp för några år sedan uppe på landet.
Vikt: 0.9kg
Längd: 40cm

Till ert försvar kan jag ju säga att jag trodde det var en liten gädda först när den högg...

tisdag 6 maj 2008

Foton tagna vid exakt rätt tillfälle

God morgon. Ett inlägg som är Per Gesslat (stulet) från Håkans blogg.
Ibland har man bara rätt tajming.

Blogged with the Flock Browser

måndag 5 maj 2008

Goo' vidvinkel

Rätt komiska effekter man kan få till med en vidvinkel på 10mm! Det motsvarar 15mm på min kamera, men det blir ju helt klart rätt galet.

söndag 4 maj 2008

Reflektor utan att köpa en...

I helgen har vi varit på landet och tagit igen oss (nja). Noah & Linnéa åkte upp med mormor och morfar redan i onsdags eftermiddag. De ville inte åka hem i eftermiddags kan jag säga.
Noah: "Jag vill inte åka hem! Det är såå härligt här!"
Jag upptäckte idag att vi har en grym plats för att ta bra porträtt i solljus på tomten på landet. Noah klättrade upp på locket till badtunnan för han ville se när vattnet kom ut från slangen och i tunnan. Då passade jag på att ta några bilder på honom. Han poserade dessutom (annars är det oftast Nea som är på när det gäller posering). Ljuset faller riktigt bra här om jag får säga det själv! Fotot är beskuret samt "poppat" lite med färger samt en liten vinjett också. Mera bilder finns här.




lördag 3 maj 2008

Färdig!!!!

Nu är jag äntligen färdigsorterad i mitt fotobibliotek i Adobe Lightroom. Känns bra!
Jag hittade det här fotot i gömmorna när jag nyckelordsmärkte de sista månaderna. Vad tycks?!?!



torsdag 1 maj 2008

Min drömburk liksom!

DataI dagarna har jag offererat en bärbar dator till en kund. Det har fött ett visst ha-begär... Fan va jobbigt det är att vara intresserad av datorer och dessutom försöka följa med i utvecklingen!
Min nya ögonsten i datavärlden är den här:

En Macbook Pro 17" med 4GB RAM, en massa processor, 200GB snabb hårddisk och en FULL HD-skärm. Hur kul kan det inte vara att ha en så'n!? Såååå snabb, såååååå snygg, såååååå I-landsproblem att jag inte har råd. Men, jag kan ju alltid dra in lite ordrar till företaget och helt enkelt öka inventarielistan där. Jaja, vi får väl se hur länge min lilla värmekälla orkar jobba (den datorn jag jobbar med nu). Snart får nog barnen ta över den och spela Alfons Åberg spel på den.

We will rock you (part V) -eller "detta är en Shure SM58, världens bästa sångmik"

Då har vi genomfört vår första spelning. Vi hade samma sättning rätt länge, om jag minns fel. Vi var fem personer och när gitarr-Tobbe ryckte in i lumpen tog vi in en ny gitarrist, som gillade Hof änna.
Sedan kom vi på att man kan tjäna mer pengar om man bara är fyra (nä jag skoja bara). Jag minns inte riktigt varför vi reducerade antalet i bandet, men jag tror att det var för att manet helt enkelt utvecklade sitt gitarrspel. Fast innan vi kommer till det så var det ju en och annan spelning på Rockslaget, GP lokala rocktävling. Alltid lika skoj. Vi var med ett gäng gånger, i olika konstellationer, bland annat som Corned Beef Junction, Dr Snuggles nya namn. Vi tog namnet från en restaurang som The Hooters tackade på sin platta ZigZag. I vilket fall som helst var vi med i Rockslaget i Torslanda. Efter att vi hört den gamla vanliga jargongen med att inte spela för högt på stärkaren och att SM58'n är världens bästa sångmik om man står tillräckligt nära (slicka micken!!) så var det då dags att soundchecka (testa ljudet). Då dyker det upp ett band som var rätt pretentiösa... De hade en manager som förde deras talan, givetvis på engelska. Dessutom, det som impade mest på oss, var att de hade egen backdrop (tygbit av hyfsad storlek som hänger bakom bandet med deras logo eller en naken, sårbar kvinna som motiv). Vem som vann?? Ja, det var ju naturligtvis de med den engelskspråkige managern. Sångaren var ju dessutom amerikan!! Vad kan gå fel liksom?? Bilden nedan är från en senare demoinspelning, gjord -97. ag återkommer till den.