onsdag 31 oktober 2007

We will rock you (part II)

Demo i Berne Randulws studio på Kämpegatan
Ja, då var det dags för den första demoinspelningen genom tiderna för Dr Snuggles (i denna sättningen). Detta skulle ske i en riktig studio med Midi-sequencer och rullbandspelare och, ja, riktiga grejer helt enkelt. För den oinvigde så skall då Midi-sequencern synkronisera med rullbandspelaren, vilket är det olösta mysteriet inom musikbranschen hur f-n man får det att funka smärtfritt. 
Låtarna vi spelade in hette:
He's got the blues (en rivig rocklåt med munspel)
Walking down the river (en halvballad)
Talk to you (Rock n' roll med dubbla baskaggar på slutet)
Party season (en riktig hitlåt, grym på alla fester den våren, tyckte vi)
Oerfarna som vi var börjades det med att Magnus skulle koka kaffe till min pappa, som hade ordnat studiotiden. Han gick in i "köket" i studion och blev borta ett bra tag och kom tillbaka med en kopp. Vad det var i den vet vi inte riktigt, men pappa gick och hällde ut den.
En annan skön incident var när tekniker Berne drog iväg från studion en stund. Precis innan han kom tillbaka släppte Magnus en riktig brakare. Berne kommer tillbaka, går direkt fram och öppnar ett fönster, och sätter sig tyst ner och mixar.
Demoinspelningen blev, i vilket fall som helst helt ok. Lite för "cleant" ljud om man skall svänga sig med musikerslang, men den blev lite halvsuccé på skolan i alla fall.

Sättning i bandet under denna tid:
Magnus!: Bas och leadsång
Mattias: Keyboard och leadsång
Tobbe: Gitarr och körsång
Fredrik (jag): Trummor och falsettkör, typ
Mats: Munspel

lördag 27 oktober 2007

We will rock you (part I)


Oj oj oj! Så här snygga var vi för 10 år sedan, Pokers dansbandsorkester.
Vårt lilla band har en skön historia som börjar en påskafton 1989.
Jag och min kompis J skall på förfest hemma hos en kompis till hans lillasyster. Dit var också några andra sköna lirare inbjudna, bland annat en snubbe med blont, korkskruvspermanentat, långt hår och hatt. Han hette Magnus! Denne Magnus visar sig vara basist i ett band som kallade sig "De etablerade krukväxterna". I detta bandet spelade en kille som heter Mattias (son till min dåvarande engelskalärare). Jag och Magnus lärde känna varandra via gemensamma bekanta och en del sprit. I detta sällskapet (som en parentes) fanns även Daniel J som, denna påskafton gjorde, och drack, den sköna groggen whisky och mjölk.

I ettan på gymnasiet hamnar jag, Magnus och Mattias i samma gympagrupp, de får reda på att jag spelar trummor året innan har jag för mig. Vi (mitt dåvarande band Bulldozers) spelade då på en fest för inbjudna tonåringar från Sovjet. Magnus och Mattias har problem i sitt band, som då har bytt namn till Dr Snuggles. Gitarristen Tobbe har ställt ett ultimatum att antingen drar han eller så byts det trummis... Då frågade de mig. Själv hade man ju lite gått och tänkt att de där gubbarna var ju både trevliga och rätt bra. Så jag sa ja, och vips var man med i ett band!

Vi harvade i replokalen och spelade in en demo i början av 1991. Till detta återkommer vi en annan gång.

2 B CONTINUED...

fredag 26 oktober 2007

Eye of the Tiger

Idag klockan 18 släpps tidernas mest hajpade operativsystem, Leopard från Apple.
Dagen till ära kommer ytterligare ett filmklipp.

torsdag 25 oktober 2007

With a little help from my friends

Dagens videoklipp är en vansinnigt rolig film om hur supporten gick till på Gutenbergs tid.
Norwegian helpdesk

söndag 21 oktober 2007

Here comes the weekend


Idag har det varit en så'n där häärlig höstdag! Noah & Linnéa vaknade lite senare än vanligt, vi gick upp och käkade frukost. Sedan kom vi (a.k.a. Petra) på att det var nog bra om vi handlade inför veckan så snabbt som möjligt, då har vi dagen fri, till att gå till Gunnebo och fika och träffa folk! Jag drog efter en snabb inventering och receptsök iväg till Maxi. Söndagar är ju goa där, inte en käft! Inga idioter som parkerar sina kundvagnar på tvären och pratar i mobiltelefon så hela Maxi hör det om outsourcing, SWOT-analyser, familjeproblem, UNI (U name it).
Väl hemma var det lunchdags, sedan bar det av. Jag promenerade med Elin, hon och jag är överens om att Babybjörn är en av de sju (små) underverken, Petra & Noah & Linnéa (kan man ha så många &) kom i bilen.
Väl på Gunnebos fik träffade vi Niclas, Linda & Melvin, tog en fika, en promenad och livet är sådär gött som det kan vara ibland!!

På jobbet är det fullt ös! Pappa har precis kommit hem från ett arabland med muchos €! Det skall byggas en galoppbana där för muchos €. Vi skall se om vi inte kan få en del av kakan. Det återstår att se. En av fördelarna med att vara egenföretagare är att man kan styra sina arbetstider. En av nackdelarna är att kunderna på ett mycket effektivt sätt kan styra över din tid. Jag menar, på de stora börsdrakarna är ju gubbarna rätt anonyma, men på lilla Soliflex (under construction) är vi rätt utlämnade om någon (mot förmodan) inte har gjort sitt jobb. Då är det bara två personer att skylla på, mig eller pappa... Vi har i alla fall dunkat iväg en presentation till arkitekterna på galoppbanan nu, nu skall tummarna hållas så det visslar om det.

I Gunnebo träffar man alltid någon man känner eller känner igen (ICA Maxi har samma fenomen, men inte idag...). Vi går i lugn och ro bort mot dammen med fontänen där alla fulla nior kräks, då träffar man på en bakfull Magnus McKenzie med familj. Sonen Vidar har hunnit bli åtta månader och detta är första gången jag ser honom! Var tar tiden vägen?? Nåväl, allt var bra med Magnus, A-K och Vidar, det var kul att se dem och vi skall gå och se Quireboys på Sticky den 7/11!! Hur gött é dé (ursäkta götebosskan)?! Detta gamla engelska rockband som tydligen splittrades efter en Europaturné med Gn'R -93 är ju grymt bra med låtar som Sweet Mary Ann, Hey You (har någon en utskrift av den texten?) med flera.

Nu har jag gjort en bloggares värsta misstag, jag har skrivit för mycket och så kommer det ta typ 100 år innan jag bloggar igen.

"Vi är alla människor, hejdå"- Fred Asp

onsdag 17 oktober 2007

Dressed for success


Barnkläder finns det gott om... Men barnkläder med en attityd kryllar det inte av.
Min bandkompis Manet tipsade mig om Evil Out på nätet, en butik med bara rock-kläder för barn / bebisar!! Kolla in den här bodyn!!
Eller nappen här bredvid!
För att inte tala om de här skorna!!!!

I övrigt är det helt otroligt hur hysteriska medierna blir när Ericsson vinstvarnar. Denna masspsykos detta skapar är ju helt otrolig. Ett gammalt indianskt ordspråk:
"Så länge du inte säljer aktien, har du inte förlorat något."

Ikväll är det fotboll, Sverige - Nordirland. Vi har ju enligt Aftonbladet, Expressen och de övriga idioterna varit klara för EM sedan kvalet inleddes så det é lá bara att ställa in dojorna på plan, champagnen i kylen och bada i fontäner ikväll då.

Avslutningsvis, två prylar till från Evil Out, pappas (och lite mammas) önskelista till Elin, och Noah & Linnéa:

onsdag 10 oktober 2007

Country house...

...är en låt med Blur, och för er som inte har insett det än, så är varje rubrik på bloggen en låttitel.

I vilket fall som helst så var vi på landet i helgen, något som går att beskåda i detta galleriet: Landet Oktober

torsdag 4 oktober 2007

You light up my life

Inom rodd är det allmänt känt att lättviktare kan bli lite griniga ibland.
Lättviktare får väga max 72,5 kilo och det betyder att en del måste ligga i ständig bantning under hela sommaren för att mormors mat kan ha varit för fet och god under vintern.

Nu har Nölndals lättviktare kommit in på min topp 5 efter en grinig kommentar från min vän Löwet.